logo.pngeliel_w.png

Kesäyön taikaa

Joitakin vuosia sitten aloin kertomaan lapsille iltasatuna spontaania tarinaa Menninkäisestä. Kertomus kiehtoi heitä suuresti ja monesti he kyselivät siitä päivisinkin. Pian tarina ei jättänyt minuakaan rauhaan. Draaman suuri kaari, tarujen ja toden välisessä maailmassa jäi kalvamaan. Luonnostelin iltapuhteina käsikirjoituksen. Silloin en vielä tiennyt, teenkö romaanin, satukirjan, laadinko tarinasta elokuvakäsikirjoituksen vai mitä. Minulla oli vain vimmattu halu kertoa tämä tarina.

Lopulta sarjakuva vei voiton, Art Directorina ja nörttinä se on minulle luontevin kertomistapa. Siinä yhdistyy kuvallisuus ja elokuvakerronta, jotka molemmat ovat leipätyötäni. Varsinkin filmisarjojen kerrontatapa on viimevuosina muuttunut visuaalisemmaksi ja moniulotteisemmaksi. Halusin tuoda samaa kerrontaa myös jatkuvajuoniseen sarjakuvaan.

Päivittäissarjakuvassa on omat haasteensa, joiden ratkomisesta olen aidosti nauttinut. Miten lukija pidetään kärryillä isossa tarinassa? Riittävätkö ruudut, ja kun karsitaan, välittyykö olennainen ja tunnelma silti? Työ on kuin hioisi timanttia. Lukija pitää palkita sillä, että tarina etenee jokaisessa stripissä. Viimeisessä ruudussa on oltava cliffhanger, jotta lukemista ei voi jättää kesken. Ja kaikki tämä muutamassa ruudussa!

Keijun & Menninkäisen maisema on satumainen, myyttejä ja mytologioita sisältävä maailma, joka elää omamme rinnalla. Tarinassa keijuista ja menninkäisistä on jotain tuttua meille kaikille suomalaisille.

Silti tämä kertomus yllättää.

Sarjakuvataiteilija Eliel Arkki.

Julkaisijat ja yhteistyökumppanit

Keiju & Menninkäinen on esiintynyt kuukauden kotimaisena sarjakuvana Ilta-Sanomissa 2015. Jos olet kiinnostunut julkaisemaan sarjakuvaa, ota yhteyttä.

© 2017 Eliel Arkki // kuvittaja, Art Director ja Keiju & Menninkäinen sarjakuvan luoja.