logo.pngeliel_w.png

Mitä kukin on ja millä perusteella?

Keijut ja menninkäiset ovat hyvin erikoisia ja harvinaisia olentoja, joita ihmiset näkevät vain harvoin. Niillä on omat valtakuntansa metsän siimeksissä. Joskus maailmamme kohtaavat erikoisilla tavoilla.

Tarinan alussa Keiju menettää siipensä osuttuaan samalle reitille mystisen Tulilinnun kanssa. Linnusta on liikkeellä monenlaisia legendoja, kertojasta riippuen. Myös maan kamaralla vaeltava yksinäinen Menninkäinen kohtaa Tulilinnun. Hän saa tapahtumasta taikavoimia, joista Menninkäinen tulee tietoiseksi tarinan edetessä. Menninkäinen tulee pelastaneeksi Keijun, mutta lähistöllä liikuskellut peikkolauma on haistanut kaksikossa saaliin.

Taustatarinassa ihmisten maailma vie keijuja, menninkäisiä ja jopa peikkoja ahtaalle. Ihmisten asutukset ja tehtaat kaatavat kokonaisia metsiä. Mikään ei ole metsänväen keskuudessa entisellään. Keijut ja menninkäiset joutuvat pakenemaan ihmisten tieltä. Peikkojen katkeruus kasvaa. Jatko-osassa peikkojen joukoista esiin nousee vihainen nuori johtaja, jolla on omat suunnitelmat taikavoimien suhteen.

 

Mikä?

Keiju & Menninkäinen on metsänväestä kertova jatkuvajuoninen päivittäissarjakuva. Siinä esiintyy suomalaisia ja yleisesti pohjoisten kansojen keskuudessa olevia myyttejä ja perinnetietoa metsänväestä, jonka uskottiin elävän rinnallamme. Maailmaa katsotaan heidän kauttansa ja välillä kohdataan ihmisiäkin.

Kertomus kulkee tässä maailmassa sekä maailmoissa, joihin portit avautuvat vain näkyjen kautta. Uuden ajan pauhussa pieniä olentoja tarvitaan yhä vähemmän. Tarinassa kuvitetaan sitä, miksi taruihin on uskottu.

 

Alku

© 2017 Eliel Arkki // kuvittaja, Art Director ja Keiju & Menninkäinen sarjakuvan luoja.