logo.pngeliel_w.png

Menninkäinen

Mustan joen rannalla metsästää yksinäinen menninkäinen. Keijut väheksyvät näitä maan päälle tuomittuja hiljaisia olentoja, jotka uskaltavat liikkua vain pimeässä. Peikot taas jahtaavat menninkäisiä vatsansa täytteeksi. Kohtalo kuitenkin puuttuu peliin. Mystinen Tulilintu antaa Menninkäisille taikavoimia, joiden todellinen mahti alkaa pikkuhiljaa selvitä Menninkäiselle itselleenkin. Eikä Menninkäisellä ole aavistustakaan siitä, kuinka metsänväen kohtalo lepää hänen harteillaan. Muuttuvien aikojen pauhe johdattaa Menninkäistä kasvamaan kohti miehisyyttä ja suuria tekoja. Mutta riittääkö varjoissakulkijan rohkeus?

Pomo

Peikkolauman johtaja. Iso ja raakalaismainen peikko johtaa joukkoaan  kohti seuraavaa ateriaa, joka sattuu olemaan Mustan joen rannalle ilmaantuneet Keiju ja Menninkäinen. Kohtaaminen muuttuu yllättävän katkeraksi. Pian pöytämausteeksi katetaan myös kosto.

Vänrikki

Alun perin tinasta valettu vänrikki sekoittaa Keijun pään charmikkaalla olemuksellaan. Lipunkantajana toimivaa Vänrikkiä kuitenkin kiinnostaa enemmän voitto vihollisesta. Valtakunnan puolesta, jota ei ole enää pitkään aikaan ollut olemassakaan.

Uro

Ruokaa tuokaa, kaikki ylistäkää Uroa! Uro on erikoinen peikoksi — älykäs peikko on syntynyt johtamaan. Ihmisten ajan kynnyksellä Uro päättää, että peikot nousevat vielä määräämään metsän väen järjestyksen. On laitettava päämäärättömät peikkolaumat kuriin. Kohta jokainen keiju ja menninkäinen on syöty, orjuutettu tai hävitetty uusien isäntien kalvalla! Jopa ihmisten on pidettävä varansa. Urolla on myös suunitelmansa taikavoimia kantavan menninkäisen suhteen.

Uron ensiesiintyminen tapahtuu tarinan toisessa osassa.

Keiju

Keiju menettää siipensä heti tarinan alussa. Keijukaisten piiritanssit kukkaniityillä ja ylpeys ovat menneet samalla. Ainut turva, johon tarttua keskellä metsää, on rahvaanomainen Menninkäinen. Keiju taistelee elämänhalunsa sekä vanhan ylpeän, kujeilevan luonteensa kanssa. Hyväksyvätkö häntä enää omatkaan?

Mulko

Pikku Mulko toimii peikkopartion tähystäjänä. Vaikka Pomon sana on ehdoton laki, on edessä vaaroja, joiden edessä Mulko joutuu punnitsemaan, pitääkö hänen valita kohtalonsa itse vai jättää kaikki hirmuisen Pomon käsiin.

Keijukuningatar

Keijukuningatar on elänyt kauan ja tuntee legendat. Hänen hallitsijakautensa on kuitenkin muuttunut vaikeaksi. Tarujen tulilintu on näyttäytynyt ja ihmisen aika on tullut. Tehtaiden piiput nousevat yhä pohjoisemmissa kolkissa ja metsänväen elintila käy ahtaammaksi. Myös peikot ovat nousseet sotajalalle.

Peikkojen kuningas

Peikkojen kuningas on käynyt vanhaksi. Kerran suuri soturi jahkailee nyt päätöksissään ja nukahtelee valtaistuimellaan. Vaikka talven tullen nälkä kalvaa luita, harva osaa kyseenalaistaa kuninkaansa heikon otteen. Kyvykäs nuori peikkosoturi tuntuu käyvän uhaksi kuninkaan arvovallalle.

Peikkojen ensiesiintyminen tapahtuu tarinan toisessa osassa.

Tulilintu

Tulessa palava lintu näyttäytyy metsän yllä ja kantaa mukanaan suurta salaisuutta, joka avautuu tarinoiden edetessä. Metsänväen keskuudessa on kerrottu satojen auringonkiertojen ajan tarinaa mystisestä Tulilinnusta. Kukaan ei enää muista, tuoko palava lintu tuhon vai toivoa jylisten muuttuvaan maailmaan. Yksi asia on kuitenkin varmaa. Ihmisen aika on koittanut, eikä mikään ole enää kuten ennen.  

Hörö

Pomon säälimätön peikkosoturi. Mulkon katseelta ja Hörön kauas kuulevilta korvilta on vaikea päästä piiloon.

Metsän mies

Yksinäinen ihminen asuu metsän keskellä kissansa kanssa ja keräilee tinasotilaita. Jättiläinen ei voi aavistaakaan, että historiaa käydään pian uudelleen hänen vaatimattomassa mökissään.

Aarne ja Aliisa

Ihmislapset Aarne ja Aliisa asuvat suuressa pohjoisen kaupungissa. Lapset kohtaavat Keijun ja Menninkäisen, mutta kuka osaa pitää salaisuuden?

Aarnen ja Aliisan ensiesiintyminen tapahtuu tarinan toisessa osassa.

© 2017 Eliel Arkki // kuvittaja, Art Director ja Keiju & Menninkäinen sarjakuvan luoja.